Kaikki tarpeellinen on jo olemassa ja keksitty, mutta miten saisimme juuri meille tarpeelliset asiat käyttöön, ja mielellään vielä nopeasti?
Kokonaisarkkitehtuuritoiminto jää helposti eri syistä odotustilaan. Mikä on se minimimäärä tekemistä, että voimme todeta kokonaisarkkitehtuurin osoittavan elonmerkkejä yli vaikeiden aikojen?
Ketteryys on tullut jäädäkseen. Mutta onko se oikeasti parempi tapa kuin ”perinteinen” ohjelmistokehitys? Mielipiteitä on varmasti monia – itse vastaan ”juu ja ei”. Tai sillä kuuluisalla konsultin vastauksella ”se riippuu…”.
Aloitimme Coalassa podcastien tekemisen kesäkuussa 2021. Kirjoituksessa kerron, miten pääset podcastauksessa liikkeelle, kuten me sen teemme – eli rutiinilla, minimivaivalla ja pikkurahalla. Mukana myös podcastimme statistiikkaa!
Melkeinpä missä tahansa toiminnossa perushygieniaa on se, että se on jatkuvaa, toistettavaa, seurattua ja ymmärrettävää – eli siis hallittua.
Mitä yhteistä on kokonaisarkkitehdilla ja controllerilla? Pääsisikö teillä kokonaisarkkitehti johdon työpariksi?
Webinaarit voivat parhaimmillaan olla merkittävä osa organisaation sisältömarkkinointia. Sitä ne ovat myös Coalalle. Lue tästä jutusta, miten webinaarin suunnittelu ja toteutus hoituu tehokkaasti!
Siinäpä kysymys. Mistä tietää onko itsestä (tai kaverista tai rekrytoitavasta henkilöstä) arkkitehdin hommaan? Tai mitä itse asiassa on arkkitehdin työ ja miten osaamista kasvatetaan?