Rekrytoinnit

Tule meille konsultiksi tekemään arkkitehtuurityötä!

Päivitetty 13.5.2024

Coala

Coala on kokonaisarkkitehtuuriin erikoistunut konsultointiyritys. Onko kyse kokonaisarkkitehtuurista vai projektien tarpeisiin tehdyistä ratkaisuarkkitehtuurikuvauksista? Tähän ei ole yhtä oikeaa valmista vastausta. Sama koskee kokonaisarkkitehtuurin ja prosessien kuvaamisen välistä suhdetta. Toimeksiantomme vaihtelevat asiakkaiden tarpeiden mukaan, niinpä teemme tarvittaessa kaikkea edellä mainittua. Pidämme myös koulutuksia näihin osa-alueisiin liittyen.

Coala on suunnannäyttäjä; erityisesti kokonaisarkkitehtuurissa. Koska olemme vuosien varrella pitäneet lukuisia webinaareja, kirjoittaneet blogeja jne. päätimme kerätä ne tietopankiksi https://kokonaisarkkitehtuuri.fi/ Voit käydä sivustolla tutustumassa tapaamme lähestyä kokonaisarkkitehtuuria.

Coalassa työskentelee 8 konsulttia sekä Elina, joka hoitaa käytännön asiat, jotta voimme keskittyä konsultointiin. Coalan 13 toimintavuoden aikana olemme konsultoineet noin 100 eri organisaatiota. Siinä kertyy näkemystä, miten tätä arkkitehtuurityötä oikein kannattaa tehdä.

Perehdytys

Perehdytysohjelmamme on kattava ja se koskee sekä juniorimpia että kokeneempia konsultteja. Meillä on nimittäin paljon hyväksi havaittuja käytäntöjä ja työtapoja, joihin konsultin kannattaa perehtyä. Pyrimme myös toimeksiannoissamme siihen, että niissä työskentelee vähintään kaksi coalaa. Se on nimittäin tehokkaampaa ja saamme eri toimeksiannoissa kertynyttä kokemusta laajemmin asiakkaiden käyttöön.

Emme ole itseoppineita, vaikka meillä kokemusta onkin. Tunnemme sekä teorian että käytännön. Coalassa tulet tutustumaan erilaisiin standardeihin, kuten ArchiMate®, TOGAF®, JHS179, BPMN ja UML. Myös mallinnusvälineet ovat ydinosaamistamme.

Jos arkkitehtuurityö on aikaisemmin tuntunut siltä kuin ”jäitä polttelisi”, nyt pääset itse asiaan toimivilla työtavoilla.

Miksi Coala?

Kokonaisarkkitehtuurilta odotettavat hyödyt ovat suuria, mutta todellisuus monessa organisaatiossa on karu. Kokonaisarkkitehti haluaisi vaikuttaa asioihin ajoissa ja keskittyä kokonaisoptimointiin osaoptimoinnin sijasta. Käytännössä työnkuva sisältää enemmänkin tulipalojen sammutusta kuin niiden ennaltaehkäisyä. Kokonaisarkkitehtuuria joutuu myös perustelemaan niin usein, että ”päiväni murmelina” alkaa tuntua dokumenttielokuvalta omasta elämästäsi.

Jos haluat tehdä kokonaisarkkitehtuuria vaikuttavalla tavalla, tule meille konsultiksi. Tiedät, toivot ja uskot, että sellainen tapa on olemassa. Olet saattanut jopa kokea sen paikoittain työurasi aikana, mutta sitten vanhat kesto-ongelmat ovat taas nostaneet päätään. Meillä on tiimi, jossa arkkitehtuuriosaaminen todellakin kehittyy toimeksiantojemme kautta.

Meillä on vastaavat työsuhde-edut kuin isommillakin organisaatioilla. Tai oikeastaan vähän paremmat, meillä etuihin kuuluu mm. hammashoito.

Konsulttiemme työnkuva

Konsultointitoimeksiantomme vaihtelevat ja kukin meistä on erikoistunut hieman eri asioihin. Esimerkkejä mahdollisista toimeksiannoista ovat:

 • perussisältöjen tuottaminen kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
 • tavoitearkkitehtuurien suunnittelu
 • erilainen ratkaisuarkkitehtuurityö projektien tarpeisiin
 • teknisten ratkaisujen läpikäynti sekä linjausten ja kehitysehdotusten tekeminen
 • erilaiset etenemissuunnitelmat ja vaiheistukset kohdistuen joko suurempiin järjestelmäuudistuksiin tai vaikkapa pilvisiirtymään
 • asiakkaidemme tukeminen tiedonhallintamallin toteutuksessa
 • tietoturvaan tai tietosuojaan liittyvä arkkitehtuurityö sekä erilaiset vaatimustenmukaisuuteen (compliance) liittyvät arvioinnit
 • tietoarkkitehtuuri erilaisine soveltamistapoineen (tiedolla johtaminen, master-data)
 • asiakkaidemme auttaminen kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystytyksessä tai tehostamisessa
 • mallinnusvälineisiin liittyvät tehtävät (välinevalinta, kilpailutus, käyttöönotto, koulutus)
 • toimintatapojen harmonisointi, useimmiten prosessien avulla

Millaista taustaa odotamme sinulta?

Coalassa emme ole enää kädet savessa ICT-projekteissa emmekä työskentele asiakkaiden tietohallinnoissa. Koska arkkitehtuurituotoksia hyödynnetään nimenomaan ICT-kehittämisessä, on sinulla oltava taustaa näistä ennestään. Sinun on hyvä ymmärtää suurten organisaatioiden päätöksentekoa, se voi tuntua byrokraattiselta, mutta ammattimaisuus edellyttää hallittua toimintatapaa.

Konsulttiemme koulutustausta on useimmiten luonnontieteen tai teknologian FM/DI, mutta on meillä AMK-taustaisiakin.

Jos olet vasta työurasi alussa, eipä hätää. Osa nykyisistäkin coaloista kuuli vasta rekrytointiprosessin aikana sanan kokonaisarkkitehtuuri. Jos olet jo kokeneempi tai työskennellyt jopa kokonaisarkkitehtina, on se hyvä pohja. Perehdytämme sinut silti Coalan tapaan tehdä näitä töitä.

Kukaan meistä ei ole täydellinen kokonaisarkkitehti, mutta tulipa kirjoitettua tällainen rekrytointeja varten https://coala.fi/blogi/millainen-ihminen-sopii-kokonaisarkkitehdiksi Blogissa mainittuja vaatimuksia ei täytä kukaan, mutta lue se ajatuksella, sillä nämä ovat meille asetettuja odotuksia – kirjoitettuja tai kirjoittamattomia. Toinen asia, mihin palaamme usein keskusteluissa on ns. ”arkkitehdin aivot”. Tästä voit lukea lisää blogistamme https://coala.fi/blogi/ollako-vai-eiko-olla-arkkitehti

Miten haet meille?

Onko sinulla arkkitehdin aivot? Ja halu kehittyä arkkitehtuurityössä? Ota yhteyttä Annaan, joko soittamalla 040 570 8099 tai laittamalla lyhyt hakemus ja CV sähköpostilla osoitteeseen anna.aaltonen@coala.fi Soittamisen sijasta voimme sopia sähköpostilla sopivan ajan jutustelulle, jotta meillä molemmilla on silloin rauhallinen ja vapaa hetki. Kaikkea voi kysellä, mihin tässä ei vielä tullut vastausta.

 

Pähkinänkuoressa

Etsimme henkilöä, jolla on

 • Taustaa ICT-kehittämisestä tai muuta kosketuspintaa arkkitehtuuriin liittyen
 • Kykyä ja mielenkiintoa hallita suurempia kokonaisuuksia
 • Halua viestiä selkästi ja tiiviisti 
 • Sujuva suomen ja englannin kielen taito
 • Koulutustausta AMK, FM/DI

Tarjoamme 

 • Tarvittavan lisäkoulutuksen ja perehdytyksen konsultoinnin maailmaan
 • Kokonaisarkkitehdin työn, jossa voit keskittyä arkkitehtuuriin, ja joka voi mukautua oman osaamisesi ja mielenkiinnon kohteidesi mukaan (esim. kouluttajana toimiminen)
 • Mahdollisuuden kehittyä kokonaisarkkitehtina vaihtelevien toimeksiantojen kautta
 • Kattavat työsuhde-edut
 • Joustava aloitusaika, joustavat etätyökäytännöt
 • Tehtävänmukaisen palkan
Yhteydenotto