BiZZdesign

Bizzdesign & Coala

BiZZdesign on maailmanlaajuisesti johtava ratkaisuntarjoaja liiketoiminnan muutoksen suunnitteluun. Enterprise Studio on väline kokonaisarkkitehtuurin mallintamiseen ja analysointiin lähtien strategiasta ja ulottuen aina tietomalleihin asti. Gartner asemoi välineen johtavien välineiden joukkoon. Enterprise Studio on tervetullut lisä välinetarjontaan, käyttöönotettavissa äärellisellä työmäärällä ja silti ominaisuuksiltaan riittävä ammattimaiseen käyttöön.

Coala tarjoaa lisäarvopalveluja BiZZdesignin ratkaisuihin liittyen, tuemme siis välineen käyttöä ja käyttöönottoa. Käytännössä siis autamme sinua pääsemään hyvään alkuun arkkitehtuurityössäsi. Coala tekee myös koulutusyhteistyötä BiZZdesignin kanssa, niinpä kauttamme saat sekä mallinnusvälineen koulutusta että ArchiMate®-kursseja. Olemme BiZZdesignin kautta oikeutettu pitämään myös heidän tarjonnassaan olevia Open Groupin akkreditoimia kursseja. Coala on myös Open Groupin ArchiMate® kaupallisen lisenssin haltija*

BiZZdesignin tuoteidea on syntynyt tutkimus- ja kehitystoiminnan sivutuotteena. ArchiMate®-kuvauskieli on pitkälti BiZZdesiginin – erityisesti Marc Lankhorstin – ansiota. Yhteistyömme perusta on yritystemme yhteensopivat tavoitteet ja arvot. Näitä ovat mm. pohjautuminen standardeihin, koulutuksen arvostaminen ja avoin kommunikointi. Suomalainen ja hollantilainen aloittavat keskustelun samalla tavalla, sanovat suoraan mitä ajattelevat.

Bizzdesign Enterprise Studio

Enterprise Studio tukee kehittämisen eri osa-alueita, kuten kokonaisarkkitehtuuria, prosessien kehittämistä, portfolioiden hallintaa ja strategiatyötä. Tämä vastaa myös Coalan palvelutarjontaa ja monille Coalan kursseilla käyneille onkin tuttua, että aloitamme kehittämisen kokonaisuuden ymmärtämisestä. Se kannattaa tehdä ennen kuin ryntää yksittäiseen osa-alueeseen, vaikkapa kokonaisarkkitehtuuriin.

Kehittämistyössä kannattaa hyödyntää standardeja, kuten ArchiMate®, TOGAF®, BPMN ja UML. Ensinnäkin ne ovat parhaita käytäntöjä, toisekseen niihin on saatavilla osaavia tekijöitä. Standardeja koulutetaan ja niihin voi sertifioitua, lisäksi ne ovat laajalle levinneitä. Enterprise Studio tukee mainittuja standardeja ja on Open Groupin sertifioima ArchiMate®-kuvauskieleen. ArchiMate®-sertifioidut välineet näet täältä.

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurissa käytettävä JHS179 perustuu yllä mainittuihin standardeihin. Jos haluat kuulla, miten JHS179 peilautuu ArchiMate®-kuvauskieleen tai nähdä demon asiasta, ota yhteys Coalaan. Luonnollisestikaan BiZZdesign ei pysty sovittamaan välinettään suomenkieliseen suositukseen, mutta me Coalassa olemme sen tehneet.

Arkkitehtuuri on paljon muutakin kuin kuvien piirtämistä. Enterprise Studio sisältää kattavan toiminnallisuuden erilaisiin elinkaari- ja riippuvuusanalyyseihin. Lisäksi välineessä on hyvät import/export-toiminnot, jos lähdeaineisto sattuu olemaan esimerkiksi Excelissä.

Joskus mallinnusvälineen tekninen osaaminen voi olla haaste omalle organisaatiolle; muun muassa asennukset ja virhetilanteiden selvittäminen voivat olla yllättävän työläitä. Enterprise Studiosta on myös SaaS-vaihtoehto, jolloin organisaatiosi voi keskittyä itse asiaan eli arkkitehtuurityöhön.

Coalan muut palvelut

Oleellinen osa Coalan palveluja on asiakkaiden tukeminen arkkitehtuurivälineiden valintaprosessissa. Välinevalinta aloitetaan kartoittamalla organisaation kyvykkyydet ja kehittämistyön tueksi hankitut ohjelmistot. Valintaprosessin tueksi meillä on erilaista valmismateriaalia. Jos konsultoimme asiakkaan välinevalintaprosessia, emme ole mukana tekemässä tarjousta kenenkään toimittajan kanssa, emme myöskään BiZZdesignin.

Eri organisaatioille sopivat eri välineet, usein kustannustehokkain vaihtoehto olisi tehdä haltuunotto jo ostetulle välineelle, eli hyödyntää kertaalleen maksettuja lisenssejä. Tämä edellyttää yleensä rakenneremonttia tai jopa aloittamista puhtaalta pöydältä. Välineiden haltuunotto on erityisosaamistamme. Välineistä meille tuttuja on mm. Sparx, ARIS, QPR ja Mega Suite. Saat meiltä välineen kuin välineen käytön kuntokartoituksen ja toimenpide-ehdotukset.

Kiinnostuitko? Soita Annalle, niin jutellaan lisää.
Anna Aaltonen 040 570 8099

 

*ArchiMate® is a  registered trademark of The Open Group.

Katso myös

Yhteydenotto