Uusi artikkeli kokonaisarkkitehtuurin hyödyistä

Uutinen

Eetu Niemen tieteellinen kontribuutio ei toki jäänyt väitöskirjaan, vaan hän on julkaissut myös uuden tieteellisen artikkelin. Aihe on mikäpä muu kuin väitöskirjasta tuttu, eli kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntyprosessi.

Artikkelissa kuvataan, mitä kautta kokonaisarkkitehtuurin hyödyt syntyvät ja mitä niiden syntymiseen vaaditaan. Tämän perusteella on annettu muutamia käytännön vinkkejä kokonaisarkkitehtuuritoiminnan organisointiin (kohdassa 6.1).

Tuloksia verrataan muihin kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä kuvaaviin malleihin, joita tähän mennessä on ilmestynytkin jo aika joukko. Mukana on myös mielenkiintoinen kirjallisuuskatsaus siitä, mitä hyötyjä kokonaisarkkitehtuurilla voi tutkimusten mukaan ylipäätään saavuttaa.

Kirjoitus on ymmärrettävissä ilman tieteellistä taustaa ja sopii hyvin johdatukseksi aiheeseen. Väitöstutkimukseen verrattuna muun muassa kirjallisuuskatsaus on laajentunut ja johtopäätökset viety pidemmälle.

Artikkeli “The Benefits of Enterprise Architecture in Organizational Transformation” (Eetu Niemi & Samuli Pekkola) on julkaistu Business & Information Systems Engineering -lehdessä toukokuussa 2019.

Se on saatavilla maksutta täällä:

https://rdcu.be/bR2xN

 

Yhteydenotto