Tarvitsetko tukea tiedonhallintamallin tuottamiseen?

Uutinen

Vuoden alussa tuli voimaan Laki julkisen hallinnon tiedonhallinnasta, joka edellyttää viranomaisia ylläpitämään tiedonhallintamallia. Tiedonhallintamalli kuvaa mm. toimintaprosessit, tietovarannot ja tietojärjestelmät riippuvuuksineen. Viranomaisten lisäksi myös esimerkiksi yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja kuntien tulee laatia tiedonhallintamalli.

Äkkiseltään tiedonhallintamallin kuvaaminen voi vaikuttaa työläältä. Todennäköistä kuitenkin on, että organisaatiossasi on jo valmiiksi kuvauksia, joita voi hyödyntää. Selvitämme nykyisten kuvausten kattavuuden ja autamme sinua niiden täydentämisessä. Tiedonhallintalain vaatimukset täyttävä kuvaus voidaan koostaa nopeallakin aikataululla.

Tiedonhallintamalliin kuuluvia kuvauksia päivitettävä, kun organisaatiossa tapahtuu muutoksia. Isompia ja pienempiä muutoksia tulee koko ajan esimerkiksi projektien kautta. Tiedonhallintamallin yksi vaatimus on lisäksi muutosvaikutusten arviointi, kun toteutetaan merkittäviä kehityshankkeita. Autamme sinua suunnittelemaan tiedonhallintamallin siten, että sisältö on myös ylläpidettävissä äärellisellä työllä. Tätä varten kannattaa käyttää hetki työtapojen ja välineiden pohtimiseen.

Meiltä saat tietysti tukea myös kokonaisarkkitehtuurin kuvaamiseen ja hyödyntämiseen. Kokonaisarkkitehtuuri itsessään kattaa ison osan tiedonhallintamallin vaatimuksista. Tällä tavalla saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kokonaisarkkitehtuuri tukee kehittämistä ja strategian jalkauttamista ja samalla saat toteutettua tiedonhallintamallin.

Esitteessämme on kuvattu Coalan konsultointituotteet sekä avattu lähestymistapaamme tiedonhallintamallin toteuttamiseen. Aiheeseen liittyen voit olla yhteydessä Eetuun (Eetu Niemi, 050 550 2787, eetu.niemi@coala.fi).
 

Yhteydenotto