Petteri Laamanen: miten minusta tuli coala?

Ajankohtaista

Huhtikuussa 10 vuotta sitten se alkoi, elämä yrittäjänä Coalassa. Tiemme Annan kanssa olivat ristenneet aikaisemmin jo parissa kohtaa: Capgeminissä ja Fenniassa. Olin tullut jossain vaiheessa maininneeksi Annalle, että jonain päivänä aion pystyttää oman firman. Kun sain puhelun 2010 joulukuussa ja ehdotuksen olisinko kiinnostunut yhteisen yrityksen perustamisesta, päätös oli helppo. Toki yritysideaa piti vielä kehittää ja laskeskella, mutta kaikki oli silti varsin selvää jo heti ensi metreiltä lähtien. 

Olen oppinut vuosien aikana paljon uutta - niin hallinnollisen työn salat, kuin markkinointia ja myyntiä. Kaikesta on selvitty.  Hienointa yrittäjyydessä on, että voi vaikuttaa suoraan kaikkeen. Ei tarvitse tehdä asioita vain sen takia, että joku on pääkonttorilla päättänyt niin. Olemmekin Coalassa pyrkineet keskittymään juuri niihin asioihin, jotka tuottavat arvoa niin asiakkaille kuin konsulteillemmekin. 

Coala keskittyy arkkitehtuurikonsultointiin. Näissä puitteissa kukin on voinut tehdä toimenkuvastaan itsensä näköisen. Keskittymällä itselle mielenkiintoisiin asioihin palo työhön ja itsensä ylittämiseen syntyy luonnostaan. Omalla kohdallani se on tarkoittanut suurempaa painotusta ratkaisuarkkitehtuuriin. Ratkaisuarkkitehtuurissa minusta on parasta se, että näen omien tuotosteni vaikutukset suoraan projektin tekemisiin ja lopputuloksiin.   

Senior Consultant Petteri Laamanen

Yhteydenotto