Oskari Forsblom: miten minusta tuli coala?

Uutinen

Tietotekniikan parissa työskentely on ollut minulle itsestäänselvyys oikeastaan peruskoulusta asti. Ennen arkkitehtuurihommia olen saanut työskennellä elektroniikan parissa, koodaillut sekä tietoliikennehommiakin päässyt kokeilemaan. Arkkitehtuurissa pystyy hyvin hyödyntämään näitä oppeja. Koodailusta on vuosien varrella tullut myös rakas harrastus. Kaupassa käyntikään ei enää onnistu ilman itse tekemää kauppalistasovellusta :)

Ennen Coalaan siirtymistä toimin Traficomissa teknisenä arkkitehtina pidempään. Traficom ajalla intohimoni arkkitehtuurityöhön kasvoi ja opin ymmärtämään arkkitehtuurityön merkityksen. Organisaation omana arkkitehtina ajankäyttö mahdollisuudet itse arkkitehtityöhön väheni ja tilalle tuli hallinnollista kuormaa, josta en kauheasti nauttinut.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus siirtyä Coalaan arkkitehdiksi ja syventää osaamistani eri arkkitehtuurin osa-alueissa unohtamatta teknisempää arkkitehtuuria ja kaikkea siihen liittyvää, niin tarjous oli liian hyvä ohitettavaksi. Tunsin jo entuudestaan suurimman osan Coalan työntekijöistäkin. Hyppy tuntemattomaan eli yksityiselle puolelle konsultiksi, ei tuntunut kovinkaan hurjalta.

Tätä kirjoittaessa, Coala uraa takana parisen kuukautta. Paljon olen päässyt jo tekemään, tuottanut lisäarvoa ja ennen kaikkea nauttinut työstä. Siitä kaikesta saa kiittää muita coaloja ja varsinkin ammattitaitoisia asiakkaita.

Senior Consultant Oskari Forsblom

Yhteydenotto