Coalan kokonaisarkkitehtuurin kypsyystasomalli julkaistu. Testaa kyselyä!

Uutinen

Kypsyystasomalli mittaa sitä, kuinka järjestelmällistä organisaation kokonaisarkkitehtuuritoiminta on. Järjestelmällinen toiminta on toistettavaa, dokumentoitua, johdettua, mitattua ja sitä kehitetään. Kypsyystasomalli mittaa tärkeimpiä kokonaisarkkitehtuuritoiminnan osa-alueita, kuten arkkitehtuurikuvaukset, työvälineet, arkkitehtuurin hallinta, resurssit ja sitoutuminen.

Coalan kypsyystasomalli perustuu olemassa oleviin kokonaisarkkitehtuurin kypsyystasomalleihin, mutta sitä on kehitetty eteenpäin kokonaisarkkitehtuuritutkimuksen ja käytännön kokemusten perusteella. Tässä mallissa ovat mukana kokonaisarkkitehtuuritoiminnan osa-alueina mm. arkkitehtuurin lopputuotteiden hyödyntäminen, työvälineet sekä arkkitehtuurin hallinta, jotka puuttuvat useista muista kypsyystasomalleista.

Ovatko kypsyystasomallit tuttuja? Jos eivät, niin pääset parhaiten kartalle asiasta osallistumalla Eetun webinaariin tiistaina 22.5. Rekisteröidy täällä: https://www.oppia.fi/webinars/ka-kisakuntoon

Selvitä organisaatiosi kokonaisarkkitehtuuritoiminnon kypsyys vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Kyselyn löydät Coalan kokonaisarkkitehtuuripalvelusivulta.

Täyttämällä kyselyn saat yhteenvedon ja tulkintaohjeen tuloksista.

 

Ota yhteyttä

Lisätietoja Coalan kypsyystasokyselystä antaa Elina Erkkilä, elina.erkkila@coala.fi

Coalan konsultointipalvelut tukevat kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystyttämistä ja kypsyystason nostamista. Ota yhteyttä Anna Aaltoseen, anna.aaltonen@coala.fi

Haluatko tietää lisää kypsyystasomalleista? Lisätietoja antaa Eetu Niemi, eetu.niemi@coala.fi

Yhteydenotto