Pitääkö kokonaisarkkitehtuuria johtaa? Eikö se tapahdu itsestään? Ai, eikö? No, kenen tehtävä se oikein on? Mitä sitten pitäisi tehdä?
Tänä vuonna lahjoitimme joulutervehdyksiin varatut rahat Sairaalaklovnit ry:lle - On ILO olla mukana!
Jälleen yksi hyvä tilikausi takana. Coalan kasvu syntyy monipuolisten asiakastoimeksiantojen ja kurssitarjonnan kautta. Meille on kunnia-asia että asiakas onnistuu, joten meidän konsulttiemme ajasta kannattaa maksaa.
Viime vuonna Coala oli pienten kouluttajayritysten sarjan palkinnon saaja. Tänä vuonna kouluttajapalkinto tuli Annalle henkilökohtaisesti.
Kokonaisarkkitehtuuri voi olla Lean-periaatteita noudattavaa eli asiakaslähtöistä, virtaustehokasta, hukkaa välttävää, jatkuvaa parantamista jne. Mielestäni kokonaisarkkitehtuuri on jo määritelmällisesti ketterää, mutta ehkä se ei olekaan itsestään selvää.
Gartner on julkaissut vuosittaisen, odotetun tutkimuksensa alan toimijoista. Edustamamme BiZZdesign siirtyi Gartnerin Magic Quadrant raportissa kärkeen.
EU:n tietosuoja-asetus GDPR edellyttää organisaatioilta varsin tarkkaa tietoa siitä, mitä kaikkia henkilötietoja käsitellään, kuinka kauan ja millä perusteella sekä missä tiedot sijaitsevat. Tämän kaiken selvittäminen on huomattavasti helpompaa, kun kokonaisarkkitehtuuri on käytössä.
Yksi merkittävimpiä kokonaisarkkitehtuurin käyttökohteita on päätöksenteon tukeminen. Tämä käyttötarve nostaa arkkitehtuurityön laatuvaatimuksia, onhan tuotoksen oltava todellisuutta kuvaava, ymmärrettävä, riittävän kattava, muttei kryptinen ja niin edelleen.